VERZORGING & ONDERHOUD

Zorg goed voor je sieraden

De sieraden worden met aandacht, liefde en met de hand gemaakt. Elk item is gemaakt van hoogwaardig 14K goud op 925 sterling silver. Om zolang mogelijk te kunnen genieten van je sieraden is het van belang om zorgvuldig voor je sieraden te zorgen. Vermijd het liefst zoveel mogelijk contact met water. Droog je sieraden anders af met een schoon, zacht doekje. Cosmetica producten zoals parfum, haarlak, crèmes en lotions kunnen ook invloed hebben op de kwaliteit van je sieraden. Doe je sieraden af wanneer je gaat slapen, douchen, sporten of je hand wast. Belangrijk is dat je, je sieraden niet aan te veel zonlicht, stof en vocht blootstelt. Bewaar ze op een donkere plek. Houdt rekening mee dat, afhankelijk van de zuurgraad van je huid, je sieraad eerder kan verkleuren. 

Stainless Steel 
Stainless Steel (RVS – roestvrij staal) sieraden zijn een enorme trend. Dit materiaal staat er namelijk om bekend dat het anti-allergisch is en niet verkleurt! Stainless Steel sieraden hebben ook vrijwel geen onderhoud nodig en zijn bestand tegen water. Over het sieraad zit een laagje chroom. Dit laagje zorgt ervoor dat jouw oorbel of ketting niet zal gaan roesten. Wist je dat Stainless Steel ook nog eens 100% recyclebaar is? Good for you, good for the planet!

Gold Plated 
Goudkleurige oorbellen, kettingen en ringen zijn ontzettend populair! Gold Plated wil zeggen dat er een laagje goud over de basis (sterling zilver) wordt gegoten. De meeste sieraden worden gemaakt van 14k goud. 14K is de hardste en meest duurzame van de karat golds. Het is ook het meest populair, samengesteld uit voor 58,3% goud en voor 41,7% uit andere metalen. Het is belangrijk om goed voor je gold plated sieraden te zorgen. Na verloop van tijd kunnen deze sieraden namelijk qua kleur vervagen. Dit is afhankelijk van de draagfrequentie, de PH-waarde van jouw huid en hoe zorgvuldig je met het sieraad omgaat. 

Sterling Silver
Sterling Zilver is een samenstelling van 92,5% puur zilver en 7,5% van een ander metaal, meestal koper. Het wordt ook wel de puurste vorm van zilver genoemd. Zilveren sieraden zijn zeer geschikt voor dagelijks gebruik en bestand tegen water. Je kan ermee in water, want zilver kan niet gaan roesten. Let wel op, zilver kan minder goed tegen zeep producten, dus doe je sieraden dan even af als je deze producten gaat gebruiken. Er kan een dof laagje op het zilver ontstaan, dat komt door de oxidatie. Dit is niet schadelijk voor het zilver en kan je er zo met een zilverpoets-doek afhalen.