Home » Verzorging

De sieraden bestaan uit verschillende kostbare materialen, die onderhouden moeten worden, zodat je lang van je mooie sieraden kunt blijven genieten. Daarom hier een paar tips en trucs voor je om je sieraden mooi te houden. 

Verguld 
Om de kleur van vergulde sieraden zo lang mogelijk te behouden, raden we aan je sieraden niet te dragen terwijl je slaapt, sport of tijdens het douchen. Vermijd ook het direct aanbrengen van parfum of crèmes op je sieraden. Deze producten kunnen namelijk de vergulde toplaag beschadigen. 


Zilver
Als je je zilveren sieraden een tijdje niet hebt gedragen dan kan het zijn dat de kleur iets donkerder is geworden, maar maak je geen zorgen! Je kan dit gemakkelijk met een zachte zilverpoets doek reinigen. 

Opbergen/bewaren 
Als je je sieraden niet draagt, is het het beste om deze op een donkere plek te bewaren. Dit om invloeden van buitenaf die je sieraden zouden kunnen beschadigen, te voorkomen. Leg je sieraden ook niet in de badkamer of op een andere vochtige plek. 

Mocht je na het lezen van deze tips nog vragen/opmerkingen hebben, neem dan per e-mail contact met ons op via webshop@essiera.nl